20 Kasım 2016 Pazar

SAÇ SERUMU NE İŞE YARAR? NASIL KULLANILIR

Merhaba,
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba... Size çok yakında çok güzel sürprizlerim olacak. Sürprizlerden bir tanesinin de Beyazmadam.com 'un açılacak olması.. Bu güzel haberi bu yazımda paylaşmak istedim sizinle.

Bugünkü konumuz saç serumları... Ne işe yarar, nedir, nasıl kullanılır, nasıl kullanılmaz... Aşağıda bahsettiğim ipuçlarını daha kapsamlı şekilde incelemek isterseniz sacsirlari.com u ziyaret edebilirsiniz.

Saç, Saç sırları, Sac sirlari, sac
sacsirlari.com

Saç serumu ne işe yarar?
Yoğun ajandalarımızı ve hızlandırılmış hayatlarımızı göz önüne alırsak, anında çözüm sunan her şey bizim için mucizeler yaratıyor demektir. Saç serumları da öyle! Peki, saç serumları aslında ne amaçla kullanılmalı, nasıl kullanılmalı, dikkat edilmesi gereken noktalar neler, yıpranmış saçlarımıza iyi gelir mi?

Saç serumu nedir?
Saç serumları saç tellerinin yüzeyini yeni bir katman gibi çevreleyen silikon bazlı bir üründür. Bugün bir güzellik departmanına uğradığında, çok fazla çeşitte saç serumuyla karşılaşman mümkün, ancak en iyi sonuçlar için saç tipine en uygun saç serumunun hangisi olacağını bulmalısın.  

Saçlarının birbirine karışmasını önlerken, yumuşaklık ve parlaklık vermek için tasarlanan saç serumları, doğru kullanıldığında saçlarını güneş ışığı, çevre kirliliği gibi dış etkenlerden de koruyor.
Eğer saçların aşırı ısı kullanmak, yanlış boya uygulaması gibi nedenlerden yıprandıysa ve yanmış gibi görünüyorsa, saç bakım rutininde mutlaka saç bakım serumları olması gerekir. Saç bakımıyla ilgili faydalı bilgileri okumak için de sacsirlari.com ‘u ziyaret edebilirsin.

Kendin için en doğru serumu bulduğunda, faydasını en iyi şekilde görebilmek için en doğru şekilde uygulamayı da bilmen gerek.

Saç serumu nasıl kullanılır?

Saç serumlarını kullanmamızın ana nedenlerinden biri, daha parlak ve daha sağlıklı saçlara kavuşmak; saçların birbirine dolaşmasının da önüne geçmek. Işığı yansıtan serumlar, saçlarının daha parlak görünmesini sağlarken, besler; nem, toz gibi dış etmenlerden korur. Aynı zamanda saç teli etrafında koruyucu bir katman görevi gören saç bakım serumları, saçları zararlı kimyasallardan ve güneş ışınlarından da korumaya yardımcı olur. Bazı insanlar saç serumlarını, saçları kuru ve yıpranmış bir hale döndüğünde kullanmaya başlar. Bazıları soluk göründüğünde ve saçlarını açmak zorlaştığında… Bazıları ise ısıdan korumak için önlem amaçlı olarak saç bakım serumlarına yönelir. 

Peki saç serumlarını doğru kullanmak için hangi adımlar izlenmelidir?
1.       Doğru ürünü bul
İlk adım, saçının ihtiyaçlarına cevap verecek en doğru serumu bulmak olacak. Aynı diğer bakım ürünlerinde olduğu gibi, saç bakım serumlarının da birbirinden farklı çeşitleri farklı saç tiplerine hitap ediyor. Bazen kendin için en doğru serumu bulmadan önce, bir iki ürün denemen gerekebilir.

2.       Uygulama öncesinde saçlarını yıka
Saç serumları mutlaka temiz saça uygulanmalıdır, yoksa elde etmek istediğin etkiyi yakalamak çok da kolay olmayacaktır. Saç köpüklerinin ve spreylerinin aksine, saç serumlarının asıl amacı saçlarını beslemektir, ancak şekillenmeye ve saçlarını açmaya etkileri de saç serumlarının “bonus” kazançları olarak görülebilir. Ancak saç serumlarının saçlarını kirden ve tozdan koruması gerekir, bu nedenle saç serumunu kirli saça uygulamak çok da mantıklı olmayacaktır.

3.       Nasıl uygulamalı?
Saçının uzunluğu ve gürlüğüne bağlı olarak, bir iki damla saç serumunu avcuna al, ovuştur ve ardından temiz ve havluya nemi alınmış saçlarının uçlarına avuçlayarak uygulamaya başla. Saç uçlarına masaj yaparak kırık saç uçlarını besle. Ardından başını aşağı ey ve saç derine masaj yap. Tamamlandığında saçlarını yine avuçların yardımıyla yatıştır.

4.       Uygulamadan sonra
Saç serumunu efektif bir şekilde saçlarına uyguladıktan sonra saçlarını fırçalayarak homojen bir biçimde dağılmasını sağla. Böylece saçlarını çok daha rahat açacaksın. Saç serumunu uyguladıktan sonra, saçlarını kurutmalısın. Çünkü ıslak saçlarına ve saç derine kirin ve tozun yapışması çok daha olasıdır. Eğer çok sık saç düzleştirici veya maşa kullanıyorsan, öncesinde saçlarını bir saç bakım serumuyla korumaya almanı öneririz. Aksi takdirde ısı saçlarının kurumasına, kırılmasına ve hatta kopmasına neden olabilir.

Saç serumu nasıl işe yarar?
Saç serumlarının amacı saçlarını beslemek ve öte yandan saçlarını çevresel etkenlere ve ısıya karşı korumaktır. Aynı zamanda saç serumları saçlarını kırılmalara karşı da korur. Saç serumları genellikle silikon içerdiklerinden, saç tellerini bir plastikle çevreliyormuşçasına sarar. Anında yumuşak ve parlak saçlara kavuşmana yardımcı olur.

Hatırlanması gereken ipuçları
Saç bakım serumlarını haftada iki veya üç kere kullanmak saçlarını beslemene ve korumana yardımcı olacaktır. Saç düzleştirici, maşa veya diğer ısı ile şekil veren aletleri saçlarında çok sık kullanmamaya çalış; çünkü bu gibi ekipmanlar saçlarında hasara yol açarken, saçlarının solgun ve cansız durmasına neden olur.



Her türlü sorunuzu benimle mail adresimden veya yorum olarak paylaşabilirsiniz.
Umarım saçlarınızla ilgili faydalanabileceğiniz bilgiler bulmuşsunuzdur. Yazılarımı takip edebilmek için ana sayfada sağ tarafta İzle butonuna tıklamayı unutmayın :)

Sevgiler,
Burçin
Bu Yayını Paylaş:
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

Konuyla ilgili düşüncelerin ve yorumun benim için önemli.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© Beyaz Madam
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Editleyen Özel Çizim
Admin Panpa